Θεραπευτικό Mασάζ

Χαλάρωση και Aποκατάσταση

Ένα καλό μασάζ είναι συχνά, το μόνο που μπορεί να μας ξεκουράσει, μετά από μία δύσκολη μέρα. Η σύγχρονή καθιστική ζωή, κάνουν το σώμα να «πιάνεται» και οι ρυθμοί της καθημερινότητας το γεμίζουν με ένταση.

Αυτό το θεραπευτικό μασάζ βασίζεται, στην αρχαία Ταϊλανδική μάλαξη και στην Ινδική φιλοσοφία της Αγιουρβέδα, σε συνδυασμό με Κινέζικες τεχνικές (trigger points, Γκουασά, βεντούζες). Χαλαρώνει, ευθυγραμμίζει και ανακουφίζει το μυοσκελετικό σύστημα.

Επαναφέρει την ενεργειακή ροή ολόκληρου του σώματος, μέσω πιέσεων, μάλαξης και διατάσεων, διευκολύνοντας την αποκατάσταση. Επικεντρώνεται στα προβληματικά σημεία χωρίς να παραλείπει το υπόλοιπο σώμα και το κεφάλι.

Βεντούζες

Είναι μία αρχαία θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιούνταν μέχρι την εποχή της γιαγιάς μας. Οι βεντούζες που χρησιμοποιούμε είναι από σιλικόνη χωρίς φωτιά. Γίνεται προετοιμασία με μασάζ με λάδι, Γκουασά και trigger points για καλύτερα αποτελέσματα. Τοποθετούνται για λίγα λεπτά στο δέρμα προκαλώντας αναρρόφηση ή μετακινούνται κάνοντας μασάζ.

Η θεραπεία με βεντούζες είναι ανώδυνη, μόνο που μένουν κοκκινίλες για μερικές ημέρες, στα σημεία που έχουν θέμα.

Οφέλη:

• Απελευθέρωση των εντάσεων στους μύες και τους συνδετικούς ιστούς (εξαιρετική σε αυχενικά και ημικρανίες).
• Καταπολεμά τα οιδήματα και τις φλεγμονές
• Βοηθά στις ψύξεις και στα κρυολογήματα.
• Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα τις αρθρίτιδας
• Ενεργοποιεί τη λέμφο καταπολεμώντας την κυτταρίτιδα
• Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Gua Sha

Το Gua Sha είναι μία φυσική θεραπεία που βελτιώνει την κυκλοφορία στους ιστούς και κινεί την στάσιμη ενέργεια μέσω της απόξεσης του δέρματος με ειδικό εργαλείο. Βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

Το Gua Sha γίνεται κυρίως στην πλάτη και στον αυχένα. Χρησιμοποιείται συνδυαστικά με βεντούζες, μασάζ με λάδι και trigger points για καλύτερα αποτελέσματα. Είναι ανώδυνη θεραπεία και ανακουφιστική αλλά μπορεί να αφήσει κοκκινίλες στα ευπαθή σημεία για λίγες ημέρες.

Body Mind Spirit

Για περισσότερες πληροφορίες